Apr. 06, 2023

24. aprīlī Rīgā notiks konference “Šveices Veselības inovāciju diena 2023”. Šveices veselības aprūpes sistēma tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaulē, sistēmas efektivitātes nodrošināšanai Šveice investē vairāk nekā 12% no IKP – tas ir augstākais rādītājs Eiropā. Konferences fokusā būs saruna par to, kā uzlabot pacientu ārstniecības rezultātus, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un inovācijas. Par to stāstīs Šveices veselības aprūpes sistēmas un farmācijas jomas speciālisti, diskusijā piedalīsies Latvijas ārstu, pacientu un veselības aprūpes iestāžu pārstāvji.

Konferenci rīko Šveices vēstniecība Latvijā, Igaunijā un Lietuvā sadarbībā ar Šveices farmācijas uzņēmumu Novartis Baltics un veselības aprūpes kompāniju Roche. Konferences mērķis ir dalīties pieredzē starp Šveices un Latvijas privātā un publiskā sektora pārstāvjiem par inovāciju iekļaušanu veselības aprūpes sistēmā. Veselības aprūpē šobrīd notiek nenovēršamas pārmaiņas. Līdz ar pieprasījumu pēc arvien augstākas ārstniecības profesionalitātes tajā ienāk tehnoloģijas un inovācijas. Savukārt precīzijas medicīna sniedz personalizētu pieeju terapijai, nodrošinot diagnostikas, digitālo un medicīnisko risinājumu kopumu, tā sauktā, pacienta ceļa laikā. Zināšanas un pieredze, ko sniedz šāda integrēta pieeja ārstniecībai, uzlabo pacientu ārstēšanas rezultātus.

“Šveices veselības aprūpes sistēma ir veidota ar mērķi katram pacientam piedāvāt personalizētu medicīnisko aprūpi, kas ir balstīta jaunākajās terapeitiskās platformās. Mēs esam gandarīti, ka Latvijā ir interese par Šveices pieredzi – kā mēs, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas un sadarbības modeļus, nodrošinām veselības aprūpes sistēmas efektivitāti. Mēs ar prieku veidojam dialogu ar Latviju un šī konference ir daļa no tā,” saka Šveices vēstnieks Latvijā, Lietuvā un Igaunijā Martins Mišlē (Martin Michelet).

Konferenci atklās Šveices vēstnieks Latvijā Martins Mišlē (Martin Michelet), Latvijas veselības ministre Līga Meņģelsone, Novartis Baltics valdes priekšsēdētāja Baltijas valstīs un Ukrainā Ramune Laučuviene (Ramunė Lauciuvienė) un Roche Latvija direktors Rauls Vēliņš.

Ar Šveices pieredzi, iekļaujot pētniecību un inovācijas sabiedrības veselības jomā, dalīsies Šveices Federālā ekonomikas, izglītības un pētniecības departamenta izglītības, pētniecības un inovāciju valsts sekretāre Martina Hirajama (Martina Hirayama). Par paradigmas maiņu medicīnā un reto slimību pamatcēloņu novēršanu stāstīs Novartis Gēnu terapijas Eiropas ģenerāldirektors Žoši Venugopals (Joshi Venugopal), bet ar precīzijas medicīnu, kas sekmē personalizētu pieeju veselības aprūpē, nodrošinot pacientam integrētu diagnostiku, kā arī digitālos un medicīniskos risinājumus, plašāk iepazīstinās Roche Pharma International vadītājs un Interpharma prezidents Jorgs Maikls Rups (Jörg-Michael Rupp).

 

Konferences noslēgumā notiks paneļdiskusija, kur līdz ar Šveices speciālistiem piedalīsies Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols, Latvijas Reto slimību alianses valdes locekle Baiba Ziemele un Latvijas Jauno Ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Artūrs Šilovs.

Konference notiks angļu valodā.

Kontaktinformācija medijiem
Maija Sadauska
[email protected]
+371 26725433